Panie radny z PiS - nakłady na służbę zdrowia podobno rosną a tu takie kwiatki. Niech Pan walczy u swoich pryncypałów a nie pod szpitalem.
Wow, Piotrków Trybunalski, niegdyś miasto wojewódzkie, zostanie bez porodówki?! Pięknie się dzieje w PTB. miasto zapomniane przez rzeczywistość... PKP chętniej jeździ przez Tomaszów, AquaPark jest w Radomsku, a dzieci będą rodzić się w Łodzi albo w domach przy pomocy akuszerek... Bardzo smutna historia mojego kochanego miasta. Pojawiały się u mnie myśli o powrocie do Pkowa, zamieszkaniu z rodziną w moim rodzinnym mieście, ale jak obserwuje co się dzieje w ostatnim 10cio- czy 15to-leciu to płakać mi się chce.
Do niewtajemniczonych, karty już są rozdane i sprawa wcześniej lub trochę później pójdzie już zaplanowanym torem. A porody będą odbywać się w domu lub w taksówce.
Tyle razy na tym forum pisałem. Służbę zdrowia na szczeblu szpitali powinny prowadzić co najmniej samorządy wojewódzkie. Polskie powiaty są za słabe ekonomicznie. Gdyż opieka zdrowotna to niestety potężne wydatki. Sprzęt kadra ,utrzymanie budynków. A dochodzą jeszcze błędy w zarządzaniu . A tu jeszcze i polityka. I jest jak jest. Podobna sytuacja jak w Piotrkowie jest badajże w Małopolsce.
Prawda taka ze ci pracownicy w szpitalach to już nie wiedzą ile zarabiać chcą, ciągle mało a opieka licha
Rodziłam dziecko w tym roku i teraz jestem w drugiej ciąży i wolałabym urodzić w samochodzie wdrodze do Łodzi niż jechać tutaj do Piotrkowa. Położna 3 razy robiła ktg bo coś było nie tak i dała ostatni wynik ze stwierdzeniem że ten przejdzie u lekarza. Dziecko się urodziło z sinicą
A gdzie rozdmuchana ponad stan administracja szpitala? Prawda jest taka, że Starosta rozwalił szpital i podległe szpitalowi miejską przychodnie. Stomatologia zlikwidowana, odczulanie wiele dzieci musiało przerwać bo lekarz z Piotrkowa musiał zastąpić lekarz z Łodzi któremu przestało się chcieć dojeżdżać. Jesteście nieudacznikami i tyle.
Porodówki nie będzie , trzeba oszczędzać na wyposażenie nowej siedziby :d
No przecież napisane że Wojewódzki przejmie szpital te oddziały, ile razy Zięba już o tym mówił, a ci co nie czytają gazet czy jak
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!